Önkéntes tűzoltók járási versenye Izsán

18.07.2014 17:13

Tizennégy férfi és három női csapat két versenyszámban mérte össze tudását a Komáromi járásbeli önkéntes tűzoltók versenyén 2014. július 12-én az izsai sportpályán. 
A verseny helyszínén Domin István, Izsa polgármestere köszöntötte a megjelenteket. A polgármester beszédében hangsúlyozta: büszkeséggel tölti el, hogy az általa vezetett település is a Komáromi járásbeli önkéntes tűzoltók családjához tartozik, és az idei évben ők adhatnak otthont a rendezvénynek. Köszöntötte mindazokat, akik hivatásuknak választották embertársaik, a közösség szolgálatát a tűz elleni védekezésben és a katasztrófavédelem területén, továbbá kiemelte az önkéntes segítőket, akik a káresemények felszámolásában szabadidejüket feláldozva, önként vesznek részt. A település vezetője hozzátette: a tűzoltók az év minden napján megérdemlik a társadalom legnagyobb fokú megbecsülését, elismerését, munkájuk nélkülözhetetlen.
A megnyitóünnepség végén Skrivánek Árpád, a járási önkéntes tűzoltóság igazgatója ismertette a felsorakozott csapatokkal a legfontosabb tudnivalókat, majd kezdetét vette a járási tűzoltóverseny, amelyen a részt vevő tizenhét csapat közel százötven tagja 70x5 m-es tűztámadás és stafétafutás kategóriákban mérte össze tudását. A két versenyszámban az önkénteseknek időre kellett összeszerelni a tűzoltó berendezéseket, majd a pálya végén célba kellett lőniük a vízsugárral. Mindkét versenyszámot kétszer kellett végrehajtani, a bírók a jobbik időt vették figyelembe.
A rendezvény eredményhirdetéssel zárult, a férfi kategóriában Ímely szerezte meg az első helyet, megelőzve Perbete I-es és Ógyalla csapatát, a nők között pedig Nagykeszi végzett az élen Izsa és Lakszakállas előtt.
A rendezvény végén Skrivánek Árpád köszönte meg a tűzoltók rendkívüli helytállását, amit egy-egy káreset felszámolása során tanúsítanak. A jó hangulatú, sok résztvevővel, népes közönség előtt lezajlott, színvonalas rendezvény jól tükrözi, hogy a Komáromi járás tűzoltómozgalma lassan megtalálja a tartós fejlődés útját, és az évszázados tűzoltóhagyományokat eredményesen ötvözve a mai kor lehetőségeivel, képes megújulni és hatékonyan segíteni a megyei tűzvédelmet, az itt élő emberek biztonságát.